«Лексикон доби козаччини ХVІІ–ХVІІІ ст.»


5 лютого в актовій залі обласної бібліотеки відбулася презентація книги «Лексикон доби козаччини ХVІІ–ХVІІІ ст.» голови Сумської обласної організації Національної спілки краєзнавців України О. М. Корнієнка. Автор розповів присутнім про дослідницьку роботу, яка передувала виходу видання, коротко охарактеризував  історію періоду доби бароко та літературну сторону етимології слів, які увійшли до словника (понад 2230 термінів), переважно військова лексика.

         В обговоренні взяли участь рецензент, доктор філологічних наук, професор кафедри української мови СДПУ ім. А. С. Макаренка – Т. П. Беценко, яка зазначила, що робота Олега Корнієнка є своєрідним доповненням до академічного видання  «Словника української мови». Це енциклопедія української дійсності доби козаччини в історичному аспекті і буде поцінована загалом.

         Микола Михайленко – викладач СНАУ дав оцінку історичним подіям доби, світогляду тогочасних людей і наголосив, що ця робота є початком великої роботи над дослідженням світогляду і побуту людей доби козаччини.

         В обговоренні взяв участь вчитель Косівщинської школи О. І. Кисельов.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика