Бібліотека сьогодні


Бібліотека сьогодні є однією з бібліотек України з розгалуженою мережею читальних залів і абонементів загальною площею більше 7,8 тис. кв.м.
 У її структурі – 19 відділів, сектор обліку та контролю, 2 абонементи - для юнацтва  та  для дорослих , 2 читальних зали  - періодичних видань, та загальний читальний зал і 5 спеціалізованих відділів  з читальними залами в своїй структурі, інформаційно-бібліографічний відділ. В бібліотеці працює два зали вільного доступу до  Інтернет  на 15 місць. Всі підрозділи бібліотеки  проводять відповідну інформаційну, бібліографічну, дослідну, наукову, методичну роботу.

Щороку відвідують бібліотеку більше 37 тис. читачів.

Привабливий образ  бібліотеки сьогодні ­– багатогранний.

В ній повинно створюватися максимально комфортне середовище для користувачів. Бібліотека повинна бути відкритою для тих кому потрібна  книга, інформація, психологічне розвантаження.

Тому так важливо сьогодні не обмежуватись традиційними формами роботи, а шукати шляхи розкриття бібліотечних ресурсів і розповсюдження інформації та знань у суспільстві.

За таких умов бібліотека завжди буде залишатися втіленням нового і незнаного.

Однією з форм розкриття  інформаційного потенціалу бібліотеки і є книжкова виставка, як поширена технологія масової роботи з користувачами.

Зрозуміло, підготувати її нелегко. Гарно підготована і оформлена виставка це витвір мистецтва, плід наукових і творчих пошуків, результат натхненної роботи бібліотекаря.

Виставка – це своєрідна візитка бібліотеки, це завжди творчість,це погляд на світ бібліотекаря, його світогляд і життєвий вид, ставлення до людей і до себе, спосіб поєднання бібліотекаря і користувача у вирішенні традиційних бібліотечних завдань – організації реклами бібліотеки в розкритті її фондів та залученні користувачів.

В ці святкові дні в нашій бібліотеці на абонементі презентується калейдоскоп книжкових виставок «Січень крокує, свята дарує».

Матеріали розповідають про традиції святкування Нового року та Різдва Христового в Україні та світі.

Виставки зацікавлять оригінальними рецептами новорічних та різдвяних страв, допоможуть прибрати новорічну ялинку власноруч створеними прикрасами…

Ми підготували багато цікавинок, які піднімуть вам настрій і подарують чудові святкові відчуття.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика