Краєзнавчий вечір "Лебединський прометей"


25 грудня в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Н.К. Крупської відбувся краєзнавчий вечір «Лебединський Прометей», присвячений 75-річчю від дня народження знаного на Сумщині і в Україні публіциста, історика, члена Національної спілки письменників, лауреата премії ім. М. Хвильового, премії обласної ради в галузі літератури та мистецтва, Почесного члена Всеукраїнської спілки краєзнавців, Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Г. Шевченка, Почесного громадянина міста Лебедина Бориса Івановича Ткаченка. Багато років він присвятив збору етнографічних та історичних матеріалів, по крупицям занотовував спогади очевидців. Борис Іванович також і дотепний гуморист. Цей гумор розсипаний перлинами в його книгах.
А ще самобутність ювіляра і в тому, що свій робочий кабінет він перетворив на домашній музей мистецтва: в ньому велике зібрання різних старожитностей, ікон, рушників, предметів побуту, національного одягу, стародруків  в чому присутні мали змогу переконатися переглянувши фрагменти телепередачі «Земляки», за участю Б. І. Ткаченка.
Привітати ювіляри прийшли науковці, історики, працівники культури і освіти, громадські організації, друзі, колеги по перу і всі хто не байдужий до таланту Бориса Івановича.
З творами Бориса Івановича Ткаченка бажаючі зможуть познайомитись, завітавши до відділу краєзнавчої літератури та бібліографії.
         





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика