СОЛОДКА МРІЯ


 (до Дня кондитера) 

Щоразу, коли ми заходимо до магазину, щоб купити солодощі, то не замислюємося над тим, хто створив їх, про що цей кондитер мріяв, коли готував свої шедеври. Але насправді творці кондитерського мистецтва повинні мати творчу уяву та розбиратися у складі харчових продуктів, вміти поєднувати різні інгредієнти та знати терміни та умови зберігання продуктів.

Третього травня святкується День кондитера і присвячується кухарам, які спеціалізуються на виготовленні солодощів.
 
Не має точної дати, коли і де зародилося кондитерське ремесло. Можливо, в стародавній Індії, коли пізнали смак тростинного цукру, або в Єгипті, коли почали вручну створювати цукерки з фініків. Але все ж таки, існують факти, що першими стали готувати солодкі страви за різними рецептами жителі арабських країн. В Європі кондитери з’явилися набагато пізніше. Ті слуги, які вміли приготувати солодощі для королівських обідів, стали називатися «кондитерами».

Майстерність приготування ласощів цінувалася в усі часи. Кожен кондитер має свої таємниці в приготуванні кремів, цукерок і тортів.

Вітаємо творців солодощів та краси з професійним святом! Бажаємо всім кондитерам гарного настрою та цікавих ідей, поваги покупців та щирих посмішок!

Запрошуємо любителів солодощів і кондитерів-професіоналів відвідати Відділ економічних, технічних та аграрних наук (зала № 304), в якому розгорнуто перегляд літератури «Солодка мрія». Представлені книги розкриють таємниці кулінарного мистецтва.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика

Хогвартс в нашій бібліотеці!