СОЛОДКА МРІЯ
(до Дня кондитера)
Щоразу, коли ми заходимо до магазину, щоб купити солодощі, то не замислюємося над тим, хто створив їх, про що цей кондитер мріяв, коли готував свої шедеври. Але насправді творці кондитерського мистецтва повинні мати творчу уяву та розбиратися у складі харчових продуктів, вміти поєднувати різні інгредієнти та знати терміни та умови зберігання продуктів.
Не має точної дати, коли і де зародилося кондитерське ремесло. Можливо, в стародавній Індії, коли пізнали смак тростинного цукру, або в Єгипті, коли почали вручну створювати цукерки з фініків. Але все ж таки, існують факти, що першими стали готувати солодкі страви за різними рецептами жителі арабських країн. В Європі кондитери з’явилися набагато пізніше. Ті слуги, які вміли приготувати солодощі для королівських обідів, стали називатися «кондитерами».


Запрошуємо любителів солодощів і кондитерів-професіоналів відвідати Відділ економічних, технічних та аграрних наук (зала № 304), в якому розгорнуто перегляд літератури «Солодка мрія». Представлені книги розкриють таємниці кулінарного мистецтва.
Коментарі
Дописати коментар