ХАЙ УКРАЇНА ВСЯ ЧИТАЄ, БО КНИГА НАС УСІХ ЄДНАЄ!

 

Весна – час надій і сподівань, пробудження природи, яскравих фарб і тепла. Тож саме весною, наприкінці березня, ми відзначаємо Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це свято завжди дарує радість спілкування, пізнання нового, цікавого, загадкового. Саме книга вселяє в нас любов до України, навчає рідної мови, розкриває красу та велич поетичного слова, надихає на гарні вчинки, добрі справи. Читання робить нас більш творчими та креативними, допомагає приємно та з користю проводити вільний час. Зменшує стрес та вмикає мозок, розвиває пам’ять, логіку, уяву та мислення. Звичка читати книги робить людей добрішими.

Читання має здатність відволікати від тривоги, заспокоювати, дає можливість зануритися у вигадані світи, захистити, хоч на короткий час, від страшної реальності. Вже два роки поспіль в Україні свято книги, на жаль, з гірким присмаком війни. Руйнуються міста, гинуть діти, знищується нація. Наші воїни героїчно захищають рідну країну, її незалежність. Сьогодні всі об’єдналися навколо єдиної мети – ПЕРЕМОГИ УКРАЇНИ! «Наближаємо перемогу книгою» – під таким гаслом ми відзначаємо Всеукраїнський тиждень дитячого читання цього року. Адже саме книга може бути потужною зброєю, надійним захисником від самотності, тривожності, невігластва, байдужості. Книга виховує повагу, людяність, милосердя, мужність, відданість, любов до ближнього, рідного краю, своєї України. Вчить бути ЛЮДИНОЮ!

У соціокультурному відділі по обслуговуванню молоді з сектором періодики розгорнуто загальнобібліотечний перегляд літератури «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає!», де представлені найкращі зразки сучасної літератури для дітей. Нехай вірним супутником у житті буде книга. Обирайте та читайте! Адже нація, яка читає – НЕПЕРЕМОЖНА!

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика