ПРО МІФИ Й ЛЕГЕНДИ СУМ – ГАРЯЧЕ ТА З ЛЮБОВ’Ю


Сьогодні у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці в рамках клубу «Антикварний салон» відбулася зустріч з Олександром Кисельовим, директором Косівщинського народного музею ремесел та побуту, краєзнавцем.

…Чи правда, що в передмісті Сум пару століть тому була похована грузинська царівна? (та як вона з’явилася в нашому краї?) А як на Петропавлівському цвинтарі (православному) з’явилася чужинська пам’ятка поховального обряду – піраміда? - Про ці та інші сумські таємниці, міфи, легенди сьогодні нашим користувачам – людям «третього віку» пощастило побувати в гущі такої палкої та зацікавленої краєзнавчої суперечки.

За доброю традицією антикварних салонів, аудиторія мала можливість і поставити власні питання сьогоднішньому мовцю, і відчути на дотик минулу епоху, потримавши в руках старовинні кахлі з осель пращурів, світлини прекрасних дам, а ще ложку-розливайку, котрою відливали свинцеві кулі, звісно, на погибель ворогів…

Увазі зібрання була запропонована експрес-екскурсія презентабельними холами та бібліотечними ресурсами Сумської ОУНБ, зокрема відділу краєзнавчої літератури та бібліографії, а також тематичний книжковий огляд, де у центрі уваги - видання краєзнавця й літератора О. Кисельова.





#локальна_історія #минувшина_Сум #фонди_ВКЛ
#бібліотека_з_тобою
#клуб_людей_третього_віку
 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика