Державність вимріяна поколіннями

28 липня наша країна вдруге відзначає День Української Державності. Свято запроваджене на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення. Воно закликає пам’ятати кожен етап її становлення й людей, які доклали до цього зусиль.

З нагоди цієї події відділ обслуговування користувачів Сумської ОУНБ розпочинає серію публікацій «Державність вимріяна поколіннями» з метою популяризації видань з фонду відділу.

На скрижалях української історії закарбовано імена багатьох відомих людей, чия діяльність мала визначальний вплив на долю країни та її народу. Давайте пригадаємо імена деяких учасників державотворення: Володимир Великий, Ярослав Мудрий, Данило Галицький, Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Пилип Орлик, Михайло Грушевський, Симон Петлюра, Павло Скоропадський, В’ячеслав Чорновіл.

Ці величні історичні постаті є героями збірника «Творці державного престижу», що розповідає про життя та розвиток держави за різних часів і який внесок зробив кожен із них для становлення державності та утвердження її престижу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика