ШОПЕН – МУЗИКА НА ВСІ ЧАСИ

У відділі мистецтв обласної наукової бібліотеки відбувся музичний вечір, присвячений 210-й річниці від дня народження геніального польського композитора і піаніста Фредеріка ШОПЕНА (1810-1849). Учасниками заходу були представники польської громади – члени сумського міського об’єднання польської культури.

Фредерік Шопен – гордість Польщі, основоположник національної класичної музики. Він залишив у спадок людству справжню енциклопедію фортепіанних творів. Щоб відчути Шопена, не треба читати наукових монографій, треба просто вслухатися в його музику… Мазурки, полонези, балади, етюди, вальси, ноктюрни… Це все фантазії на польські теми. Польща була єдиною справжньою любов’ю Шопена на все життя, якою він щедро ділився через свою музику!

Присутні вшанували пам’ять великого сина Польщі, що відкрив світу прекрасну душу польського народу, дізналися про цікаві факти його життєвої і творчої біографії, переглянули мультимедійну презентацію, насолодилися чарівною музикою композитора. Приємною несподіванкою став виступ китайського гостя – аспіранта Сумського державного педагогічного університету, який чудово виконав дві пісні польською мовою.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика