«Між хутором і світом: культурницька місія Пантелеймона Куліша»

Працівники Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки долучилися до Міжнародної наукової конференції «Між хутором і світом: культурницька місія Пантелеймона Куліша», яка розпочала свою роботу в Сумському державному університеті 19 вересня 2019 року.

До уваги учасників конференції була представлена виставка друкованих видань із фондів бібліотеки «Захисник ідеалів нації», які ілюструють різні грані таланту П. Куліша, знайомлять з його творчим доробком як письменника, критика, історика, етнографа фольклориста. Також на перегляді були представлені матеріали з фонду Канадсько–Української бібліотеки про життя і творчість митця, періодичні видання, що видавалися в Канаді, які висвітлюють діяльність П. Куліша.

Бібліотека отримала в дарунок книги від Миколи Жулинського, академіка НАН України, директора Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка, Василя Івашківа, літературознавця і фольклориста, завідувача кафедри української фольклористики імені академіка Філарета Колесси Львівського національного університету ім. І. Франка, Янковської Жанни Олександрівни, доктора філологічних наук, професора кафедри культурології та філософії Національного університету «Острозька академія».

Прихильник творчості П. Куліша Микола Іванович Король передав бібліотеці пам’ятну монету.










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика