БЛАГОСЛОВЕННІ БУДЬМО І ЄДИНІ У НЕЗАЛЕЖНІЙ УКРАЇНІ

Бібліотечна виставка «БЛАГОСЛОВЕННІ БУДЬМО І ЄДИНІ У НЕЗАЛЕЖНІЙ УКРАЇНІ» була організована в обласній універсальній науковій бібліотеці до Дня Незалежності України. На виставці представлені видання з історії України, книги про видатних особистостей, які внесли неоціненний вклад в розбудову незалежності країни, про тернистий шлях української нації до самовизначення, а також про здобутки, перемоги і випробування держави в наш час. 
Один із розділів перегляду присвячений людям, діяльність яких була спрямована на розвиток духовних цінностей, пробудження суспільної свідомості, творення української державності і її оборону. Серед імен – Степан Бандера, Іван Виговський, Володимир Винниченко, Михайло Грушевський, Дмитро Донцов, Іван Мазепа, Нестор Махно, Пилип Орлик та інші. 
Про досягнення сучасної України, про європейський вибір українців та тісну співпрацю з країнами Європи розповідали книги та періодичні видання розділів «Пульс української незалежності» та «Світова інтеграція України». 
Реалії сучасного життя такі, що і в ХХІ столітті гинуть патріоти за незалежність України. Увагу користувачів бібліотеки привернули матеріали про героїв, що захищають східні рубежі від агресії сусідів. Це і книги Євгена Положія «Іловайськ», «5 секунд, 5 днів», і книги «Героям Слава: книга пам’яті героїв АТО», «Герої нашого часу: 19 історій ветеранів АТО». 
Користувачі, які цікавляться краєзнавством, мали змогу познайомитися як із кращими виданнями Сумщини про рідний край, так і з книгами сумських авторів. 
Широко представлена палітра книг художньої літератури сучасних авторів: М. Матіос, І. Роздобудько, В. Лис, С. Жадан, Ю. Андрухович, О. Забужко, Г. Пагутяк … 
У відділах бібліотеки розгорнуті книжкові виставки до Дня Державного Прапора України. 









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика