Круглий стіл

На виконання плану роботи управління культури Сумської обласної державної адміністрації та в рамках Року охорони культурної спадщини 26 вересня на базі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся круглий стіл «Співпраця бібліотек і музеїв Сумщини як ресурс розвитку громади».
Захід проведено за участі заступника начальника управління культури Сумської обласної державної адміністрації А.М. Ігнатченко, директорів Сумського обласного краєзнавчого музею В.С. Терентьєва, Сумського обласного художнього музею ім. Н. Онацького Н.С. Юрченко, меморіального будинку-музею А.П. Чехова В.В. Комарова, завідувача музею ім. О. Олеся Н.В. Клепальської, бібліотечних та музейних працівників області.
Заступник начальника управління культури облдержадміністрації А.М. Ігнатченко відзначила важливість проведення даного заходу в Європейський і Український рік культурної спадщини, відзначила, що документні фонди закладів мають стати надбанням для майбутніх поколінь.
Цікавими та змістовними були виступи про співпрацю бібліотечних та музейних закладів директорів обласного краєзнавчого музею та обласної універсальної наукової бібліотеки В.С. Терентьєва та Т.І. Фролової, презентація завідуючої відділом краєзнавчої літератури та бібліографії обласної універсальної наукової бібліотеки О.М. Малиш.
Досвідом участі у створенні інтегрованого ресурсу електронної бібліотеки «Культура України» та презентації книжкової колекції в експозиційній роботі обласного краєзнавчого музею поділилися заступник директора з наукової роботи обласної універсальної наукової бібліотеки Н.В. Дмитракова та завідуюча науково-експозиційним відділом історії краю з найдавніших часів до початку XX ст. обласного краєзнавчого музею А.В. Конотоп.
За матеріалами соціологічного дослідження головний бібліотекар обласної універсальної наукової бібліотеки Т.М. Грищенко розповіла про унікальні книги з фондів бібліотек музеїв області, які могли б стати об’єктом оцифрування для електронної бібліотеки «Культура України».
Відбулося скайп-спілкування, під час якого фахівці Шосткинської центральної міської бібліотеки, Ямпільської центральної районної бібліотеки та директор Ямпільського краєзнавчого музею О.І. Тахтай поділилися досвідом взаємодії бібліотек і музеїв у справі збереження та спільного використання документного надбання.
Учасники заходу переглянули книжкову виставку з фондів рідкісних видань обласного краєзнавчого музею та обласної універсальної наукової бібліотеки.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика