Презентація нової збірки поетеси Тамари Герасименко

Презентація п’ятої книги поезії «Незнайомці» відомої сумської поетеси Тамари Герасименко відбулася 18 серпня 2018 року в Сумській обласній науковій бібліотеці. Захід проходив у рамках літературного клубу «Дивослово», який був створений при відділі абонементу з метою інформувати сум’ян про талановитих земляків.

Презентація книги для письменника - завжди і свято, і випробовування. Адже це своєрідна виставка його роботи, як для художника, приміром, - виставка картин. Можна сказати, що для Тамари Герасименко презентація її книги «Незнайомці» вдалася в обох сенсах. Вона зібрала багато читачів, пройшла у жвавій, теплій та дружній атмосфері. Море серпневих квітів, солодкі подарунки від друзів, захоплені погляди, увага до поезій стали атрибутами цієї першої літературної зустрічі з книгою, яку Тамара Миколаївна запланувала провести у своїй улюбленій бібліотеці.

Нагадаємо, Тамара Герасименко – поетеса, член Національної спілки письменників України, народилася в смт Липова Долина Сумської області, закінчила Київський національний університет; учителювала; працювала в сумській обласній газеті «Ленінська правда», у видавництві «Слобожанщина» і «Козацький вал»; була редактором сумського обласного телебачення; кореспондентом радіо «Свобода» в Сумській області. Перший вірш «Папороті цвіт» опублікувала в 1970 у Сумській обласній газеті «Червоний промінь».

В 2017 році відродила обласну молодіжну літературну студію «Зажинок» ставши наставником для багатьох молодих літературних початківців.

П’ята збірка поезій «Незнайомці» складається з трьох розділів – громадська, філософська та інтимна лірика («Сльоза України каменем паде», «Післясмак адреналіну», «Незнайомці»), які об’єднані між собою спільним відчуттям життя як найбільшої цінності для людини.

Привітати поетесу прийшли колеги по перу, члени літературних студій, друзі, численні шанувальники поетичного слова, а саме: заслужений артист України Василь Будянський, член Національної спілки письменників України Григорій Єлишевич, автори та виконавці Ігорь Добровольський, Ольга Козаченко, Людмила та Анатолій Пастушенки, Едуард Казацький.

В презентації активну участь взяли відвідувачі обласної молодіжної літературної студії «Зажинок»: Максим Кокадей, Тетяна Осіпенко, Олена Макарчук, Анна Верховцева та Володимир Павленко, які проявили високу майстерність читців поезії та говорили багато теплих слів на адресу творчості Тамари Миколаївни.

До привітань приєдналася і бібліотекар Сумської обласної наукової бібліотеки Лариса Пермінова, яка прочитала вірш з презентованої книги та відзначила, що поезія Тамари Герасименко – щира, світла, яка припаде до душі кожному читачеві.

Приємною несподіванкою для присутніх став показ трьох частин відеоролику «Незнайомці», змонтованого сином Тарасом, про миттєвості життя та творчості своєї матусі-поетеси.

По завершенню зустрічі, ведуча та модератор презентації, завідувач відділу абонементу Людмила Яценко, подякувала усім присутнім за надзвичайно важливу для автора підтримку. Вона завірила Тамару Миколаївну Герасименко, що вона має свою читацьку аудиторію, яка чекає від неї нових творів.

Кожен, хто прийшов на презентацію збірки поезії, отримав книжку з автографом поетеси у подарунок.











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика