Інформаційна година «Хрещення Русі: легенди і факти»

24 липня в оздоровчому таборі «Ровесник» до 1030-річчя хрещення Київської Русі-України працівниками відділу періодичних видань обласної наукової бібліотеки було проведено інформаційну годину «Хрещення Русі: легенди і факти».

Серед подій і явищ, що визначали плин нашої історії, одним із найбільших, було запровадження християнства в 988 році Святим князем Володимиром на землях Київської Русі. Безумовно, ця подія була прогресивною і сприяла розвитку державності, зростанню міжнародного авторитету країни, всебічному розвитку культури.

На заході були присутні діти з обласних гімназій для талановитих і творчо обдарованих дітей, які перебувають в цей час на відпочинку в дитячому закладі санаторного типу «Ровесник». Вони з цікавістю поринули у світ міфів та легенд про Хрещення Русі та ознайомилися з дайджестом періодичних видань «Хрещення Київської Русі та його історичне значення у розвитку християнства». Не байдужим залишив аудиторію і показ мультимедійного фільму «Історія України. Сказання про Хрещення Русі».

Зустріч пройшла в атмосфері активного обговорення давніх історичних подій та сучасних заходів до цієї визначної дати.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика