Свято «ОХІ» у Сумах

Дата 28 жовтня поєднує народи України і Греції: українці святкують День вигнання нацистських окупантів з України, а греки – День «ОХІ!». Саме у цей день мужній грецький народ відповів рішуче «Ні!» (грецькою «Охі!») нацистським загарбникам, що означало: «Не віддамо своєї країни ворогам!». 
Напередодні свята на базі Грецького національного інформаційно-культурного центру, який вже п’ятий рік працює у відділі мистецтв Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, відбулися традиційні урочистості, організаторами яких були активісти грецького товариства «Відродження». Присутні вшанували пам’ять співвітчизників, загиблих в роки Другої світової війни. Про традиції святкування Дня «ОХІ!» в Греції розповіла голова товариства «Відродження» Анна Заболотна. Присутні ознайомляться з матеріалами книжкової виставки, яку організували співробітники бібліотеки. 
На заході були присутні: координатор Корпусу Миру Аргиріс Хульяс та головний спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації Усенко Олексій Володимирович.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика