СВІТ ГАРМОНІЇ І КРАСИ

21 жовтня на базі Грецького національного інформаційно-культурного центру, який працює у відділі мистецтв Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, відбувся тематичний вечір, присвячений 165-річчю від дня народження видатного українського художника грецького походження, академіка малярства, основоположника школи образотворчого мистецтва на Півдні України, лідера «Товариства південноросійських художників», засновника Художнього музею в Одесі, учня, а потім педагога і директора Одеської рисувальної школи Киріака Костянтиновича Костанді (1852–1921).
В урочистостях взяли участь представники грецької громади та шанувальники образотворчого мистецтва. Цікавим був виступ керівника художньої студії Тетяни Дудки, яка розповіла про особливості творчості живописця – автора значних жанрових творів і сонячних пейзажів, тонкого майстра колориту. Як виявилось, учнем К. Костанді був фундатор Сумського художнього музею Никанор Онацький.
А надихнула на проведення заходу книга «Кириак Костанди и художники-греки в Одессе», яку бібліотека отримала в дарунок від Одеського філіалу Грецького фонду культури. Це видання було окрасою меморіальної книжкової виставки, яку організували співробітники відділу мистецтв.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика