Туристична привабливість Сумщини

Іноді так хочеться відпочити від метушні великого міста, сховатися в зеленій гущавині лісу, послухати спів цвіркунів або помилуватися яскравими зорями, які, на жаль, не видно через вогні міста, познайомитись з історією славетного рідного краю!
Сумщина завдяки своїй чудовій природі, благодатному клімату, цікавій історії і гостинності жителів краю гідна заслужити славу туристичного краю не тільки в Україні, а й по всьому світу.
Сумщина – це прадавня українська земля, край небесно чистих річок і озер. Територія області є однією з найбільш екологічно безпечних зон України. Тут пропонують туристам багато чудових місць для відпочинку:
- Путивль, де є можливість здійснити сплави на плотах та байдарках по р.Сейм;
- одну з найчистіших річок східної України – Ворсклу, де побудований сучасний СПА-курорт «Буймерівка»;
- озера Краснопільського району, які полюбляють рибалки;
- ліси Середино-Будського району, від яких в захваті мисливці, та ін. 
Сумщина – скарбниця історико-культурної спадщини. Вона налічує понад 1500 пам’яток історії. Міста Путивль, Глухів, Ромни включені до списку найцікавіших історичних місць України. Територія Сумщини пов’язана з багатьма історичними подіями.
21вересня відділом документів з природничих і аграрних наук проведений бібліокруїз «Туристична привабливість Сумщини» (до Міжнародного року сталого розвитку туризму і Всесвітнього дня туризму), на який прийшли зацікавлені користувачі і гості бібліотеки – студентська молодь педагогічного інституту, яка вивчає і активно займається туризмом, науковці педагогічного та аграрного університетів, юристи, представники галузі IT – технологій, екскурсоводи-краєзнавці. 
На цій зустрічі обговорювались питання наукового та правового забезпечення розвитку туризму в Україні і на Сумщині, як виглядає Сумщина на туристичній мапі України і які перспективи має область в цій галузі. Присутнім дуже сподобалися розповіді та мультимедійні презентації про туристичні об’єкти області взагалі та окремі туристичні об’єкти міста Тростянця, з його досить розвинутою туристичною інфраструктурою, Національний природний парк «Деснянсько-Старогутський» на території Середино-Будського району Сумської області та прилеглих районів Чернігівської області, зелену садибу «Вакулина байка» в селі Бездрик Сумського району та ін. 
Неабияку зацікавленість у присутніх викликала презентація Інтернет-сайту "«Наша подорож» стежинами Сумської області", автоором якого є Павло Ладигін працівник Сумської обласної дитячої бібліотеки. 
Велику увагу на зустрічі приділили роблемі розвитку нині дуже популярного сільського зеленого туризму в області.
Зустріч пройшла конструктивно, виступи викликали безліч цікавих запитань у присутніх. 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика