2017-2018 навчальні роки будуть роками української мови у Німеччині та німецької мови в Україні


Cьогодні німецька мова друга за популярністю іноземна в Україні.

У Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці, зокрема у відділі документів іноземними мовам реалізується проект Бібліотеки-партнери Goethe-Institut "Мова. Культура, Німеччина», завдяки якому наші користувачі мають доступ до сучасних актуальних інформаційних матеріалів і документів з Німеччини і про Німеччину. Наразі базовий фонд документів становить понад 400 одиниць і містить підручники, посібники для самостійного вивчення німецької мови, словники, довідники, художню літературу та літературу для дітей та юнацтва, книги з країнознавства та історії Німеччини, а також аудіо-книги, CD, DVD та настільні ігри.

Фонд постійно поповнюється новими надходженнями і є цікавим для читачів різних вікових груп та різного роду занять. Матеріали фонду задовольняють потреби школярів, студентів, викладачів, представників німецької спільноти, самостійно вивчаючих німецьку мову, бажаючих працювати та навчатись у Німеччині .

Шанувальники німецької мови мають можливість відвідувати клуб німецької мови, який проводиться раз на тиждень волонтером-носієм мови. На заняттях клубу розглядаються різноманітні теми: країнознавство, свята та традиції, вивчають граматику та просто читають німецькі книжки.

Користувачі нашої бібліотеки мають унікальну можливість скористатися онлайн-бібліотекою Goethe- Institut.

Onleihe – це новий електронний сервіс світової мережі Бібліотек Goethe-Institut. Цей сервіс дозволяє взяти на обмежений проміжок часу електронні книжки, електронні аудіо-книжки й електронні періодичні видання у користування. Для цього потрібно просто завантажити обрані матеріали у системі Onleihe.

Через систему Onleihe користувач може одним кліком мишки взяти необхідні матеріали на абонемент у будь-який час - 24 години на добу, 7 днів на тиждень.

https://www.goethe.de/ins/ua/uk/kul/bib/onl.html

Для викладачів німецької мови міста та області разом з Інститутом післядипломної освіти проводяться тренінги та презентації наявних у бібліотеці ресурсів, та медіа - матеріалів проекту «Мова. Культура. Німеччина» по вивчення та викладанню німецької мови.

У рік німецької мови в Україні відділ документів іноземними мовами в рамках проекту «Мова. Культура .Німеччина» планує наступні заходи:

Тренінг-семінар для вчителів німецької мови разом з Інститутом післядипломної освіти.

Інтерактивні ігри «Вивчати німецьку легко»

Презентації-вікторини до визначних свят у Німеччині.

Квест-вікторини для школярів.

Літературний вечір «Перші проби у світі поезії на німецькій мові»

Участь у конкурсі «Ретро-погляд в історичне минуле.» По мотивам книги Томаса Брусінга «Сонячна алея».

Ворк-шоп від німецьких експертів з питань історії, культури та освіти для учнів гімназії та вчителів німецької мови нашого міста.

Перегляди фільмів німецькою мовою під час літніх канікул.

Наша бібліотека підтримує рік німецькою мови в Україні і є невід’ємним провідником у вивченні та популяризації мови, історії та культури Німеччини у Сумській області.

Lassen Sie uns Deutsch lernen!!!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика