На Крутянському полі молодь волю здобувала

В пам’ять молодих героїв, що 1918 року полягли біля залізничної станції Крути, захищаючи Українську Народну Республіку, працівники читального залу для юнацтва організували загально-бібліотечний перегляд «На Крутянському полі молодь волю здобувала».
Представлено літературу про трагічні сторінки історії України початку ХХ століття, історичні матеріали та статті, в яких розкривається хід та причини трагедії, поетичні та літературні твори, але насамперед – публіцистика, спогади нечисленних учасників бою, яким вдалося вижити. Представлені рідкісні документи: свідчення учасника бою, книгу спогадів Бориса Мартоса «Визвольний здвиг України», багатотомне видання «Літопис УПА». Поряд з документальними джерелами для огляду пропонуються художні і поетичні твори про юних героїв Крут: оповідання, нариси, есе, поезії Павла Тичини, Ігоря Богдана Антонича, Олександра Олеся, Яра Славутича, Олекси Стефановича, Дмитра Павличка, Миколи Луківа та багатьох інших.
Перегляд супроводжує мультимедійна презентація, яка відображає історичні відомості про героїчні й трагічні події, розповідає про мужність і героїзм молодих патріотів, незламність духу студентів та гімназистів, що поклали своє юне життя за волю і кращу долю України.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика