«Кінематограф Юрія Іллєнка: всі барви світу»


Талановитий український кінорежисер, кінооператор, сценарист, актор, продюсер, автор неперевершених кінострічок "Криниця для спраглих", "Білий птах з чорною ознакою", "Лебедине озеро. Зона", "Молитва за гетьмана Мазепу", народний артист України (1987), лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (1992), Державної премії імені Олександра Довженка за внесок у кіно (2005), академік Академії мистецтв України, єдиний з України академік Європейської кіноакадемії, кінопедагог — Юрій Іллєнко був одним із творців нового напряму в кінематографі — "українського поетичного кіно".

До 80-річчя від дня народження видатного діяча української культури у відділі мистецтв обласної наукової бібліотеки оформлено книжкову виставку «Кінематограф Юрія Іллєнка: всі барви світу», на якій представлені публікації сучасного українського кінокритика Лариси Брюховецької про його життєвий та творчий шлях, спогади друзів і колег по роботі, рецензії на фільми.

Окрасою експозиції стала збірка кінематографічних творів Юрія Іллєнка – диски з записами фільмів «Вечір на Івана Купала», «Тіні забутих предків», «Криниця для спраглих», "Білий птах з чорною ознакою", "Лебедине озеро. Зона", «Легенда про княгиню Ольгу», «Лісова пісня. Мавка» – дарунок бібліотеці від Національного центру Олександра Довженка.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика