Літо в бібліотеці


Працівники відділу обслуговування користувачів Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки проводять заходи, що спрямовані на популяризацію книги та залучення нових читачів до бібліотеки влітку.

У червні для учнів з пришкільних таборів бібліотекарі провели пізнавально-розважальну програму «На вулиці спека – зайди в бібліотеку».

Віртуальну подорож країнами Європи здійснили учні 5-х класів ЗОШ №17. Вони «відвідали» країни Європи, ознайомившись історією, природою, традиціями та звичаями кожної з них. Діти прийняли участь в індивідуальному змаганні «Наш дім – Європа». У чотирьох турах змагання показали свої знання та дізнались багато цікавого, ознайомилися з книжковою виставкою «Дивовижний світ європейських країн».




Учні 4–8 класів Підліснівської ЗОШ Сумського району стали учасниками турніру «Перлини народної мудрості». Команди «Патріот» і «Фортуна» змагалися у серії боїв на знання приказок і прислів’їв, виконуючи різноманітні завдання Народної мудрості.

Учні 1–3 класів Підліснівської ЗОШ Сумського району прийняли участь у грі «У книг не існує канікул» членами команд «Читайлики» та «Книгознавчики». Діти з задоволенням здійснили подорож Книжковим королівством, прийняли участь в цікавих конкурсах: «Чи знаєте ви казки?», «Парад літературних героїв», «Бібліотечна вікторина», «Відгадайлики».

Для відвідувачів пришкільних таборів працівниками відділу організували пізнавальні екскурсії бібліотекою.

Протягом літа діти мають можливість відвідувати «Школу юного шахіста», що працює у відділі при шаховому клубі «Етюд». Для розвитку навиків гри у шахи та шашки вони можуть скористатися книгами з «Бібліотечки шахіста».


Для цікавого та корисного проведення дозвілля дорослих у літні місяці у відділі продовжує працювати клуб розвитку особистості «Досконалість». Клуб дає змогу його учасникам одночасно як корисно і цікаво проводити час, так і всебічно розвиватися, використовуючи книжковий фонд відділу за розділами психологія, філософія, педагогіка, право та ін.

Для людей поважного віку влаштовуються літературні лавочки під відкритим небом безпосередньо біля будинків, де вони проживають. До їхньої уваги пропонуються ті книги, що цікаві саме цій категорії читачів.

У міському сквері «Дружба» працівниками відділу організовуються рекламні акції бібліотеки «З книгою – в літо». Відпочиваючі мають змогу переглянути книги і журнали та отримати інформацію про бібліотеку, режим її роботи, послуги.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика