«ОХІ» – ні війні, ні фашизму


В обласній універсальній науковій бібліотеці пройшли урочистості з нагоди державного свята Грецької республіки – Дня ОХІ. На базі Грецького національного інформаційно-культурного центру, який вже третій рік працює у відділі мистецтв, відбувся вечір історичної пам’яті за участю представників грецького товариства «Відродження».

Захід розпочався виконанням Гімну Грецької республіки. Потім присутні ознайомилися з історією національного свята ОХІ – дня, коли Греція вступила у Другу Світову війну. Саме 75 років тому – 28 жовтня 1940 року – грецький народ сказав рішуче «Ні» (грецькою – ОХІ) італійській окупації. Маленька Греція виявилась першою державою, яка зчинила опір силам фашистської коаліції. Понад п’ять місяців грецький народ стримував натиск фашистської Італії, військові сили якої перевищували чисельністю в багато разів.

Свято ОХІ широко відзначають в усіх куточках Греції і далеко за її межами. Проходять паради, концерти, різноманітні заходи, присвячені пам’яті героїв грецького Опору. Хвилиною мовчання присутні ушанували пам’ять всіх, хто загинув у боротьбі з фашизмом у Другій Світовій війні.

Учасники заходу переглянули відеофільм про святкування Дня ОХІ у Салоніках, а також ознайомилися з матеріалами книжкової виставки, яку підготували співробітники бібліотеки.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика