ШЕВЧЕНКІВСЬКА ЛИСТІВКА ДРУЗЯМ


5 червня 2014 року, в день 155-річчя з часу перебування Тараса Шевченка в  Сумах, на поштовій станції, сумчани надіслали друзям, колегам, рідним більше трьохсот шевченківських вітальних листівок. Краєзнавчо-культорологічна акція проводилася  в рамках програми  «Скарби нашого роду»,  яка присвячена 200-річчю з дня народження Т. Г. Шевченка. 

Акція проводилася за ініціативи працівників Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, видавничої  групи «Папірус», учасників краєзнавчо-культурологічного проекту «Разом відкриваємо перлини рідного краю».

Відкрила захід директор обласної бібліотеки Т. І. Фролова, запросивши сумчан надіслати сьогодні вітальні листівки своїм рідним і колегам.



З вітальним словом до учасників акції звернулася завідувачка сектору управління культури і туризму, національностей та релігій Сумської обласної державної адміністрації Ігнатченко А.М.

Учасники дійства здійснили краєзнавчу подорож по місцях, пов’язаних з ім’ям Т. Г. Шевченка. Відвідали найстарішу історико-архітектурну пам’ятку Свято-Воскресенську церкву, де ознайомилися з її історією та взяли участь в літії в пам’ять про Тараса Шевченка і його перебування в Сумах. Біля мапи Сумської області та пам’ятного знака «Сумка» і калини, посадженої Лауреатом Національної премії ім. Т. Г. Шевченка А. Ю. Мокренком, прозвучав з вуст учнів СШ  № 7 Шевченків «Заповіт» різними мовами. Біля Сумської поштово-телеграфної станції, учасників свята привітали директор Сумського обласного краєзнавчого музею В. Терентьєв, депутат Сумської міської ради О. Тимчук, завідуюча відділом довідково-інформаційної роботи та маркетингу міської бібліотеки ім. Т. Шевченка Л. Клімачова.



Листівки надсилали начальник та провідні спеціалісти управління культури і туризму, національностей та релігій Сумської обласної державної адміністрації, керівники закладів культури міста та області, діти, студенти, бібліотекарі, вчителі, працівники музеїв, журналісти та всі бажаючі. 


Про історію сумських пам’ятників Тарасу Шевченка розповіла головний зберігач Сумського обласного художнього музею ім. Н. Онацького Н. Юрченко. На висоті 4200 м на Кавказі встановлений бюст Т. Шевченку. Про історію його встановлення та експедиції сумських абалаковців на пік Шевченка розповіла  В. Андросова, альпініст, тренер, педагог.  

Акція завершилася біля пам’ятника Тарасу Шевченку покладанням 155 ромашок.

Ця подія проводилася як складова проекту «Квітка міста Суми на алеї міст України в Каневі».

Організатори висловлюють подяку депутату Сумської міської ради Тимчуку О.О., видавничій  групі «Папірус» (Гладенко Ю. М.), ФОП «Ткачов О.О.»  за підтримку й допомогу в організації заходу.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика