Шаховий клуб "Етюд"


3 січня 2013 року при загальному читальному залі бібліотеки почав роботу шаховий клуб «Етюд»  начолі з головою клубу  Федченко Володимиром Васильовичем. Мета клубу – це об’єднання  всіх любителів шахів, незалежно від віку, соціального статусу, професії і досягнень.
         Шахи - захоплююча і дуже цікава гра. У минулому вона була улюбленим проведенням часу королів і аристократичної знаті, в ті часи шахи називали грою королів. Багато всесвітньо відомих знаменитостей, серед них - Пушкін, Лермонтов, Тургенєв, Толстой, Рєпін, Сервантес, Вольтер, Гете, які прекрасно грали в шахи. У наш час ця гра захопила величезну кількість людей на землі, і її стали називати царицею ігор. Чому ж вона так захоплює і притягує? Напевно, тому, що це перш за все спорт, тобто можливість помірятися силами із суперником. До того ж це «розумовий» спорт, який дає можливість перевершити партнера не у фізичній силі, а в розумі й кмітливості. Однією з переваг шахів перед іншими видами спорту є те, що для гри не потрібно стадіонів, спортивних залів, складних споруд і снарядів. Дошка з шістдесятьма чотирма чорно-білими клітинками, тридцять дві дерев’яні чи кістяні фігурки – от і все необхідне для того, щоб увійти у прекрасний шаховий світ, який водночас мрія і сувора реальність, логіка й інтуїція, глибокі емоції і тверезий розрахунок, наука й мистецтво, психологія і спорт.
         Працівники відділу зі щирою радістю і теплом зустрічають шахістів, для яких створили  куточок з шаховими столами і фаховою літературою.
         В планах клубу проведення товариських змагань, турнірів, підвищення кваліфікаційних рівнів, опрацювання нових задач та етюдів, вивчення літератури з шахів. 


              . 

Коментарі

  1. Приятно видеть, как люди в возрасте находят применение своему интеллекту. Я ими восхищен! Им интересно жить. Молодцы!

    ВідповістиВидалити
  2. Класс. Где бы взять немного лишнего времени, я бы тоже присоеденился, люблю шахматы.

    ВідповістиВидалити
  3. Здорово, что для любителей шахмат появились комфортные условия для игры (тепло, светло, красиво, цивилизовано). Библиотечным работникам - БРАВО! - за идею создать клуб!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Очень радуют подобные начинания. Хотелось бы видеть в клубе больше молодых шахматистов, вдохновленных примером старшего поколения. Спасибо библиотеке за возможность интеллектуального развития. Шахматному клубу - успехов и всестороннего роста!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика