МЕДІАГРАМОТНІСТЬ: ФОРМУЄМО КРИТИЧНЕ МИСЛЕННЯ!




17 жовтня у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся інтерактивний захід, присвячений медіаграмотності.

Основна мета заходу — розвиток навичок критичного мислення та відповідального споживання інформації, що є особливо важливим у наш час інформаційних війн та цифрових маніпуляцій.
Спікерка Анна Крівець ознайомила учасників з інформацією про те, як розрізняти фейки, аналізувати інформаційні джерела, що таке клікбейт, та як захищатися від маніпуляцій в медіа. Обговорили роль сучасних ЗМІ, соцмереж та засвоїли навички критично оцінювати новини. Для закріплення знань скористалися презентацією та вправами з основ медіаграмотності.

Доповідачка Понкратова Людмила провела огляд інтернет – джерел: ознайомила присутніх з сайтом бібліотеки, веб-навігатором "Безпечний інтернет", на сторінках якого зібрано багато ресурсів з цієї тематики.

Приділила увагу порталу "Дія. Освіта" та освітнім серіалам з кібербезпеки, запропонувала для розгляду національну платформу "Фільтр", зокрема інтерактивну мапу перевірених джерел інформації .

З набутими знаннями учасники заходу взяли участь у Національному тесті з медіаграмотності та по закінченню проаналізували результати.

Дякуємо всім, хто долучився до заходу!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пам’яті письменника Юрія Царика

Творча зустріч

Літні розваги в бібліотеці