Крим – українська земля!


У березні минає 9 років з моменту анексії Криму російськими загарбниками. Це питання і сьогодні залишається болючим і невирішеним для нашої країни.

У 2020 році президент України установив 26 лютого День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Його мета – вшанування мужності і героїзму українських громадян у відстоюванні територіальної цілісності України та з нагоди відзначення річниці мітингу в місті Сімферополі (26.02.2014) на підтримку територіальної цілісності нашої держави.

У відділі обслуговування користувачів Сумської ОУНБ організована постійнодіюча книжкова виставка «Крим – українська земля!». Вона знайомить з історією Криму. Тут розміщені матеріали, що розповідають як у лютому 2014 року росія організувала антиукраїнські протести на території півострова. Діючи під прикриттям новостворених російськими спецслужбами «загонів самооборони Криму», війська рф без розпізнавальних знаків заблокували і захопили низку стратегічних об’єктів. 16 березня було проведено нелегітимний референдум і вже 18-го у кремлі – підписаний протиправний договір про прийняття Криму до складу росії.

Результати псевдореферендуму та подальшу анексію українського півострова визнали незаконними більшість країн світу, Генасамблея ООН, ПАРЄ, ПА ОБСЄ.

Верховна Рада України зазначила, що «Автономна Республіка Крим та місто Севастополь є тимчасово окупованими Російською Федерацією з 20 лютого 2014 року».

Про життя, спротив російській агресії, репресії кримськотатарського народу в окупації та боротьбу в складі ЗСУ за цілісність української території розповідають документи, що представлені на книжковій виставці.

Віримо, що завдяки спільним зусиллям, повернення Криму до України невідмінно відбудеться. Крим – частина нашої країни і вона буде звільнена від окупантів!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика