Заповідний степ Сумщини (до 95-річчя створення природного заповідника «Михайлівська цілина»)

 



Михайлівська цілина – це історична та культурна спадщина українського народу, яка відіграє важливу природоохоронну і наукову роль не тільки в Україні, а й у всьому світі.

95-річному ювілею неповторного природного заповідника  «Михайлівська цілина», його історії, охороні цілинного степу, науковим надбанням, актуальним проблемам  і перспективам      була присвячена онлайн конференція «Заповідний степ Сумщини», яку провів відділ документів з природничих і аграрних наук Сумської ОУНБ спільно з Департаментом захисту довкілля та енергетики Сумської ОДА на платформі ZOOM.



До онлайн-спілкування долучилися провідні фахівці Департаменту захисту довкілля і енергетики Сумської ОДА, науковці природного заповідника «Михайлівська цілина» та інших природно-заповідних установ  області - Деснянсько-Старогутського і Гетьманського національних природних парків, регіонального ландшафтного парку «Сеймський»; Інституту ботаніки НАН України, а також науковці і  студенти Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка, Сумського національного аграрного університету та фахового коледжу СНАУ, представники навчальних закладів усіх ланок загальної системи освіти області, фахівці-біологи, бібліотеки області, користувачі книгозбірні (всього – понад 100   учасників) . 


Вітаємо колектив заповідника зі знаменною датою! Бажаємо творчого натхнення, наукових здобутків та мирного неба! Зичимо здоров’я та наснаги для реалізації найсміливіших планів і задумів!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика