Їм від долі дано посадити наш ліс і зростити

У третю неділю вересня відзначається свято День працівників лісу. Люди, які професійно стоять на сторожі гармонії і порядку в лісовому господарстві, справедливо заслуговують глибокої поваги і високого авторитету. За офіційними даними, майже 16% земель України вкриті лісами. За біорізноманіттям наші ліси посідають одне з перших місць у Європі.

Ліси – це не лише деревина. Ліси – це чисті вода й повітря, захист від паводків та посух, відпочинок від міського гамору й метушні. Ліси – це також домівка сотень рідкісних рослин і тварин, важливість збереження яких неможливо переоцінити. У лісі час зупиняється, а буденність залишається осторонь. Серед прадавніх дерев-велетнів стає зрозумілим, звідки беруть коріння наші улюблені казки, історія і ми самі.

За пів року війни постраждала третина лісового фонду України, збитки перевищують 180 млрд. грн. Зараз Україна розпочинає реформу державної лісогосподарської галузі, в рамках якої 158 лісогосподарських підприємств країни об’єднуються в єдине державне спеціалізоване підприємство «Ліси України». У професійне свято працівників лісу вітаємо всіх, хто не байдужий до проблем лісового господарства, хто своєю працею і турботою сприяє його збереженню та примноженню, любить, береже і рятує ліс.

Пропонуємо вашій увазі перегляд літератури «Вже десь мене ліси ті виглядають на поцілунку неба і полів», ознайомившись з яким, ви зможете оцінити багатство зелених легенів України та кропітку і нелегку працю лісівників.

Завітайте до зали № 201.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика