«Жива бібліотека»

 В рамках відкриття виставки «Наука – це вона» освітнього арт-проєкту @STEM IS FEM @відділ документів із економічних і технічних наук спільно з @відділом документів іноземними мовами Сумської ОУНБ у партнерстві з @ГО «Центр Євроініціатив» та @Мережею євроклубів Сумщини відбувся захід у форматі «Жива бібліотека» за участі спікерок – науковиць різних напрямків stem-освіти. Не існує галузі, де немає місця для жінок. Наші героїні – це чотири науковиці, які ніколи не припиняють вчитися, відкривати нове й досягати нових вершин та своєю працею доводять, що наука – це жіноча справа.

Кожна з учасниць представляла свою «книгу»:

«Найбільшою загрозою є нестача природи» - Скляр Вікторія Григорівна, доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри екології та ботаніки СНАУ

«Можливості жінок в науці» - Ткач Олена Петрівна, заступник декана факультету ЕліТ СумДУ, доцент кафедри загальної та прикладної фізики, кандидат фізико-математичних наук.

«Тваринництво має служити суспільству» - Павленко Юлія Миколаївна, кандидат сільськогосподарських наук, доцент, завідувач кафедри «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва та кінології».

«Архітектура — втілення мрій в реальність» - Вінтоняк Ірина Віталіївна, завідувач архітектурного відділення Сумського будівельного коледжу.

«Жива бібліотека» пройшла у теплому неформальному колі, спікерки поділилися з учасниками заходу своїми історіями професійного успіху у науці та, можливо, надихнули молодь на вибір stem-професій.











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика