Онлайн-школа «Трансформація бібліотек в умовах об’єднаних територіальних громад»

 29 жовтня ц. р. 35 керівників та працівників бібліотек 26 об’єднаних територіальних громад зібралися на заняття онлайн-школи професійної майстерності з питань бібліотечного обслуговування в умовах децентралізації «Трансформація бібліотек в умовах об’єднаних територіальних громад». Модератором заходу виступила Сумська обласна універсальна наукова бібліотека. 

У виступі Марії Захарченко, завідувачки науково-методичного відділу, «Модель бібліотеки, що поєднує чотири простори» прозвучали рекомендації щодо створення в бібліотеках ОТГ просторів навчання, натхнення, зустрічей та подій.

Ольга Горбачова, керуюча справами виконавчого комітету Березівської сільської ради Глухівського району, висвітлила стан розвитку культури в Березівській ОТГ та роль бібліотечних закладів в процесі активізації громади.

Заслуговує на увагу і поширення досвіду роботи завідувачки Слоутської сільської філії комунального закладу «Березівська територіально-публічна бібліотека» Глухівського району Галини Ковальчук.

Людмила Шаргородська, директорка публічної бібліотеки Чернеччинської сільської ради Охтирського району, розповіла про нові підходи до роботи бібліотек Чернеччинської ОТГ.

Досвідом роботи бібліотек громади з реалізації проєктів, співпраці з ГО «Краяни» та «Фонд розвитку Грунської громади» поділилася Тетяна Сокол, завідувачка Грунської публічної бібліотеки Охтирського району.

Кожний учасник онлайн-школи професійної майстерності може реалізувати в роботі корисні надбання колег.













Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика