ПОЛЬСЬКЕ СВЯТО В БІБЛІОТЕЦІ

За доброю традицією члени сумського міського об’єднання польської культури зібралися у відділі мистецтв обласної наукової бібліотеки, щоб разом відсвяткувати Жирний четвер (пол. Tłusty czwartek) – останній четвер перед Великим постом. Історія цього свята сягає корінням часів Стародавнього Риму, коли було прийнято об’їдатися ласощами, прощаючись із зимою і зустрічаючи весну.
Це єдиний день у році, коли не тільки можна – варто забути про дієту й насититися солодощами від душі! Найпопулярнішими стравами свята є пончики, пампушки та фаворки, які також у деяких регіонах називають хрустом або хрустиками. Пончики можуть бути з розмаїтою начинкою – полуничною, вишневою, але найбільш пікантні – з трояндовим варенням.
Свято в бібліотеці пройшло весело і цікаво: присутні дізналися багато нового про звичаї святкування Жирного четверга у Польщі, поспілкувалися, із задоволенням поласували смаколиками, а господині поділилися секретами їх приготування.
Існує давнє повір’я: чим більше пончиків з’їсте в останній четвер перед постом, тим більшим буде ваш достаток і процвітання впродовж усього року. Сподіваємося, що цей прогноз обов’язково виправдається!















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика