Поетичний дивосвіт новорічно-різдвяних свят.


Для мільйонів людей Різдвяні й новорічні свята — це час, який вони проводять разом з сім’єю і друзями, час відновлення тісних зв’язків, час зустрічі з тими, з ким тобі добре, з якими тобі цікаво і хочеться творити разом.
12 січня 2020 року Сумська обласна наукова бібліотека та Сумська організація Національної спілки письменників України на чолі з Тамарою Герасименко у актовій залі бібліотеки зібрали на святковому літературно-музичному марафоні «Новорічний калейдоскоп» тих, хто любить поезію, знаходить в ній рятівну віддушину та не пропускає жодної можливості почути живе слово вірша.
Зустріч була присвячена народним святам новорічно-різдвяного циклу, що вражають своєю народною колоритністю, цікавою самобутністю і чарівністю, глибиною народної філософії, дивовижною красою і духовністю української нації - святам до Дня святого Миколая, Нового року, Різдва Христового, Щедрика, Водохрещі.
Естафету привітань розпочали чарівний Дід Мороз та Снігуронька. Вони побажали присутнім бути у новому році щасливими, здоровими, коханими.
Поетичним словом, наповненим добром, щирістю, гостей марафону привітали: Тамара Герасименко, Григорій Єлишевич, Світлана Петренко, Наталя Бурмака, Катя Бугера, Ігор Прихожай, Ірина Булахова, Віталій Меланич, Олена Макарчук, Руслан Соколов, Тетяна Осіпенко, Надія Фурзенко, Ольга Суровицька, Олександр Сердюченко, Любов Шемчук, Олексій Лагутін, Віктор Педосенко, Микола Балабан, Ольга Чемодуров, Анна Верховцева. Марина Реух, Олексій Шепунов, Дмитро Бобко, Валентина Мироненко.
Григорій Єлишевич, Людмила Пастушенко, Тетяна Черепова та Ірина Юхненко, вони виконали зворушливі новорічно-різдвяні пісні.
Поетичний марафон оживили чарівні звуки скрипки. Дві композиції прозвучали у виконанні Сергія Борща.
Гарного настрою додав «вільний» мікрофон. Гості змогли вперше спробувати себе в ролі читця власної поезії на загал.
Колядки, гумор, авторська пісня зимової тематики звучали впродовж всієї зустрічі.
Художній дизайн сцени, відео-оформлення та книжкова виставка створювали особливу атмосферу свята.
Гості та учасники заходу висловили бажання і надалі працювати разом.
Літературний марафон має продовження.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика