«Донбас»: переPROчитання образу»

15 березня в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці за сприяння управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації відбулося відкриття виставки «Донбас»: переPROчитання образу», підготовленої Українським інститутом національної пам'яті спільно з Національним музеєм історії України. Виставка містить маловідомі матеріали з фондів Центрального державного архіву громадських об'єднань України, Галузевого державного архіву СБУ, а також документи з Державного архіву Донецької області.
Відкрив виставку керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький, який наголосив на важливості цього проекту та меті донести до всіх інформацію про реальну історію українського Донбасу.
У виставці зібрані найбільш переконливі та цікаві факти історії заселення степових регіонів, що розкривають суть Донбасу як цивілізаційно-культурного перехрестя. Значна частина присвячена «антирадянським виступам» та проявам суспільної незгоди серед жителів Донецької та Луганської областей.
Відвідувачі виставки мали змогу ознайомитися з виданнями, що були представлені на книжковій виставці «Донбас: ціна повернення».





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика