Вечір-зустріч військового історика Олега Корнієнка

19 листопада свій 50-річний ювілей у колі друзів відзначив український військовий історик, краєзнавець, публіцист і громадський діяч, голова Сумської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, ветеран російсько-української вiйни, воїн-доброволець полку спеціального призначення «Азов» та 117-ої Сумської обласної бригади Територiальної оборони Олег Миколайович Корнієнко. Ювіляр є автором фундаментальної монографії «Сумський слобідський козацький полк 1659–1765» та ілюстрованого довідника «Зруйновані храми Сумщини», інших праць.

На творчу зустріч до Сумської обласної наукової бібліотеки прийшли друзі, побратими, колеги-науковці, шанувальники історїї, інтелігенція.

Наукові зацікавлення Олега Миколайовича - козацька доба та історія України першої половини XX століття. Він є ініціатором упорядкування українських військових поховань XVII–ХХ століть на Сумщині.

Приємною несподіванкою було вітання в режимі скайп-зв’язку з Лондона від українського історика, архівіста, співзасновника Центру досліджень визвольного руху, земляка Геннадія Миколайовича Іванущенка. В своєму виступі він наголосив: «саме Олег Корнієнко, завдяки плідній дослідницькій праці відкрив плеяду невідомих імен, цілу низку забутих подій на теренах області. Коли знайомишся з його доробком, то це дійсно продумані і виважені книги». Привітав ювіляра і лебединський козак Борис Іванович Ткаченко.

Журналіст і волонтер Тетяна Голуб розповіла про тісну співпрацю з Олегом Миколайовичем та створення фільмів про героїку нашого краю. Одним із героїв фільму «Українські шляхи: від Сум до Батурина» є наш ювіляр.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика