День Гідності та Свободи в бібліотеці

21 листопада – День Гідності та Свободи, день вшанування переломних, доленосних подій в історії України XXI століття, віддання шани патріотизму й мужності громадян, які постали на захист прав і свобод людини. Саме таке вшанування відбулося в Ліцеї-інтернаті «Кадетський корпус ім. І. Г. Харитоненка» за участі працівників абонементу для юнацтва.

Олексій Братушко, Олександр Аніщенко, Сергій Табала – сумчани , які гідно пронесли звання людини, ставши на захист і української держави, і кожного українця. Учні з гордістю згадали і випускника сумського ліцею Олексія Харченка, який у бурхливому вирі подій весни 2014 року був серед тих курсантів Севастопольської військово-морської Академії, які стали на захист гідності своєї держави, проспівавши гімн України під час підняття російського прапора. Більш того, саме Олексій врятував прапор Академії військово-морських сил України та передав його у сумський кадетський корпус. У ході заходу були переглянуті відео, звучали вірші, журлива «Пливе кача…», «Молитва за Україну».

В цей день бібліотекарі відділу абонементу провели разом з учнями ЗОШ №19 м. Суми годину пам’яті приурочену Дню Гідності та Свободи. На заході старшокласників знайомили із подвигами воїнів-визволителів на сході України, які в критичні хвилини виявляють надзвичайну силу духу та мужність, щоденною працею рятують життя людей.

У відділі періодичних була оформлена книжкова виставка «Майдан – унікальне явище європейської історії».



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика