Заходи до Дня скорботи і вшанування жертв війни

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна.
Працівники відділу періодичних видань провели годину пам’яті «Україна в полум’ї війни: звитяга та жертовність заради Великої перемоги» для школярів, які відпочивають у Державному позашкільному оздоровчому закладі санаторного типу «Ровесник» (діти з Глухівського, Білопільського, Путивльського районів).
В програмі заходу: бесіда про героїчні події, які відбувалися на початку війни, перегляд документального фільму «Україна у Другій світовій війні», фотографії війни, виставка літературно-художніх творів та публікацій «Як довго ця війна тривала» з періодичних видань. 
Бібліотекарі відділу абонементу  завітали до відділення «Університет III віку» Територіального центру «Берегиня», де провели вечір «Поезія і пісня народжена війною».
У програмі заходу прозвучали музичні композиції, пісні, що були написані в роки війни, прочитані поезії, присвячені подіям воєнних днів. 
Присутні ознайомилися з книжковою виставкою «Поезія перемоги», на якій були представлені твори українських поетів та прозаїків, серед яких – Андрій Малишко, Платон Воронько, Олесь Гончар, Ліна Костенко та інші.
Учасники заходу відповідали на запитання вікторини «Що для тебе є Друга світова війна?».
В цей день в холі бібліотеки було організовано перегляд літератури «22 червня 1941 рік: трагічний злам історії». 
Окремим розділом представлено документальні матеріали, присвячені сумчанам, які загинули під час бойових дій в зоні АТО.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика