Вечір-вшанування видатного польського письменника і філософа


В рамках проекту «Бібліотека – центр діалогу культур» відбувся літературно-мистецький вечір в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці «Фантастичні світи Станіслава Лема», присвячений 95-річчю від дня народження видатного польського письменника і філософа, який народився і виріс у Львові. У своїх творах він передбачив появу флешки, віртуальну дійсність, нано-технології і, мабуть, ще багато його передбачень будуть втілені у життя. Станіслав Лем був удостоєний багатьох почесних вчених звань, лауреатом національних та зарубіжних премій, мав енциклопедичні знання, намагався передбачити наслідки науково-технічного прогресу передусім у моральному ракурсі.

Учасниками заходу були представники польської громади, давні партнери і друзі бібліотеки – члени Польського центру «Віра. Надія. Любов». Вони підготували цікаві доповіді та відеопрезентації про життя і творчість Станіслава Лема, екранізацію його творів, зокрема, найвідомішого роману «Соляріс», з якого і почалася світова слава письменника.

Станіслав Лем автор понад 70 книг, загальний тираж яких складає біля 30 млн. примірників. Його твори популярні й донині і це не тільки науково-фантастична література, але й філософська, сатирична, публіцистична. На виставці, яку оформили співробітниками бібліотеки, були представлені різноманітні видання творів письменника, зокрема, польською мовою, літературознавчі публікації, інтерв’ю та спогади про нього.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика