Вечір-вшанування видатних діячів польської культури


Ювілейним датам червня – 75-річчю від дня народження видатного польського режисера і кінодраматурга Кшиштофа Кесльовского (1941–1996) та 105-й річниці від дня народження всесвітньо відомого польського поета, перекладача, лауреата Нобелівської премії Чеслава Мілоша (1911–2004) був присвячений меморіальний вечір, що пройшов у відділі мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки за участі членів Польського центру «Віра. Надія. Любов».

Чеслав Мілош був одним із найвідоміших митців світу, лауреатом багатьох премій, почесним доктором багатьох університетів. Члени польської громади прочитали улюблені вірші, переглянули відеопрезентацію, фрагменти з документальних фільмів-спогадів про поета, ознайомилися з літературною експозицією.

Кінорежисер Кшиштоф Кесльовский – символічна фігура для польського кіно, і, мабуть, один із найвідоміших східноєвропейських режисерів нового часу в світі. Він автор фільмів «Три кольори» та «Декалог», удостоєний багатьох нагород на престижних кінофестивалях у Каннах, Венеції, Берліні, номінований на премію Оскар. Учасники заходу дізналися багато цікавого про творчий шлях митця, переглянули фрагменти з його фільмів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика