Презентація книги Олександра Бриченка


3 лютого в Сумській обласній науковій бібліотеці відбулася презентація книги Олександра Бриченка «Батуринський хрест. Україна в огні: роздуми про долю України».

В дні, коли Україна відсвяткувала важливі події в житті держави – День Соборності, День пам’яті Героїв Крут, читачі, представники міської ради, громадських організацій, побратими загиблих героїв згадували тих, хто боровся за волю держави, захищаючи її цілісність: юних патріотів, які загинули в боях під Крутами, на Майдані, в Донецькому аеропорту та на сході України, серед яких і наші земляки.

Автор книги Олександр Бриченко ще на початку 90-х років відстоював незалежність України, був активним учасником Київського і Сумського Майданів. Все побачене і осмислене спонукало на написання поетичних рядків, з яких і склалася збірка, мета якої – не стояти осторонь, поширювати знання, підсилювати патріотичний дух та передавати свої настрої співвітчизникам, а головне вшанувати світлу пам’ять полеглих героїв.

Про ідею написання, назву збірки, роздумами про долю України Олександр Бриченко ділився з присутніми. Звучали вірші у авторському виконанні.

Серед почесних гостей були рідні «кіборга» Сергія Табали: бабуся – Людмила Анатоліївна та дідусь – Сергій Якович Шепотьки. В своєму виступі Людмила Анатоліївна сказала: «Добре що ми зараз згадуємо не лише молодих хлопців, які загинули захищаючи Україну тепер, а й про юних героїв Крут, адже їм усім був притаманний патріотизм». Вона поділилася спогадами про свого внука, яким він був, що була для нього Україна. В щоденнику Сергій писав: «Для мене честь померти за Україну. Я хочу щоб моя Україна була вільною державою».

Слова вдячності автору за видання прозвучали з вуст депутатів Сумської міської ради Володимира Лугового та Юлії Левченко, які у своїх виступах наголосили перш за все, за опис подій, які відбулися за останні роки в історії України та про важливу місію, яку несе автор.

Громадський діяч Віктор Казбан наголосив на локанічність віршів і про влучне читання атором своїх поезій на Сумському майдані. Поділився цікавими спогадами про Андрія Реуту.

Голова громадської організації «Центр розвитку території та соціального маркетингу «Триторія» Юрій Гладенко сказав: «Ця книжка – це теж міцна зброя, яка допомагатиме нашим бійцям там на військових рубежах».

В ході проведення зустрічі були використані телесюжет з передачі «Хоробрі серця» каналу 1+1, присвячений Сергію Табалі та відео з ютубу про Андрія Реуту.

В кінці зустрічі автор подарував свої книги гостям та побратимам Сергія Табали.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика