День соборності України

22 січня народ України відзначає День соборності.
Згідно з Указами Президента України Петра Порошенка про щорічне відзначення 22 січня – у день проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки – Дня Соборності України та «Про відзначення у 2016 році Дня Соборності України».
В Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці оформлено книжкову виставку «Соборність – єдність і сила держави».
На ній представлені видання, що знайомлять читача зі сторінками української історії , національно-визвольним рухом в Україні на початку ХХ століття, відомими громадськими, військовими і політичними діячами які проклали шлях до омріяної Соборності .
21 січня у військовій частині - польова пошта В-1060 спеціалісти відділу періодичних видань провели тематичний вечір «Тож хай це свято Злуки чи Соборності відродить наші паростки духовності».
Історико-патріотична направленість вечора була присвячена Дню Соборності. В програмі вечора бібліотекарі підготували цікаву презентацію-реквієм «Пам’ятаємо тих, хто воював та загинув за єдину Україну».
Цінним, пізнавальним та доречним для солдатів стала тематика вечора. Бібліотечні працівники цікаво розповіли про становлення української держави та її шлях до соборності, єдності України.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика