День міста

2 вересня співробітники відділу абонементу Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки провели Урок мужності «Золоті крила – слава України» у міському парку ім. І. М. Кожедуба для учнів ЗОШ № 4 з нагоди 95-річчя від дня народження славетного земляка та з метою приєднатися до святкування 360-річчя міста Суми.

В ході заходу учасники пригадали основні події історії міста Суми, відомих історичних осіб та героїв – визволителів від німецько-фашистських загарбників, а також етапи розвитку сучасного міста.

Були організовані конкурси та вікторини для учнів на знання нашого краю. Діти виявляли неабиякі знання з історії Сумщини. Зацікавило їх питання про веселі пам’ятники. Із задоволенням розповіли про пам’ятники «Веселому сумчанину», «Сахару» та « Малюкам-сладкоїжкам».

Добре знають засновників міста, героїв Другої світової війни. Згадали легендарного льотчика Івана Кожедуба на честь якого названий парк. З задоволенням розповіли про улюблені вулиці, парки, сквери. Звучали вірші поетів Сумщини.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика