До 75-річчя Сумщини


Ліричну назву має перегляд, який 9 січня в Сумській обласній універсальній науковій  бібліотеці відкрив тиждень краєзнавства, присвячений 75-річчю з дня утворення Сумської області – «Краю мій волошковий, краю мій незрівнянний, ми тебе збережемо для нащадків своїх». Для широкого загалу відвідувачів бібліотеки маштабно розкритий фонд краєзнавчого змісту. Прихильники історії краю познайомляться з матеріалами про основні віхи історії нашого краю, зокрема, історію утворення Сумської області. На передньому плані указ Президії Верховної Ради СРСР «Про утворення Сумської області» від 10 січня 1939 року (газета «Прапор життя». – 1939. – 12 січ. – С. 1., інв. № 128 (ДАСО)), підписаний Головою Президії Верховної Ради СРСР М. Калініним та секретарем О. Горкіним та  Сумщина мовою статистики.

Хотілося б теплим словом в ці дні згадати і віддати дань шани і поваги наполегливій і самовідданій праці  історикам нашої малої бітьківщини, без яких ми мало чого знали б з історичного минулого краю. Серед них П. А. Сапухін, Л. П. Сапухіна, Г.  Т. Петров,  Б. В. Звагельський, В. Ю. Голубченко, Б. І. Ткаченко і ін.

Широко представлені книги, які відображають неповторну красу і велич різноманітних архітектурних пам’яток, історичних місць, унікальної природи рідного  волошкового краю.

 Присутні мають змогу познайомитися з літературою про видатних уродженців Сумщини – діячів науки і виробництва, культури,  мистецтва і спорту, почесних громадян, письменників-земляків, які удостоєні найвищих літературних нагород України.

Нагода для відвідувачів переглянути електронні версії документальних відеофільмів, із фондів Державного архіву Сумської області.

Подорожувати по вулицях міста відвідувачі зможуть завітавши на зустріч з відомим краєзнавцем М. В. Сергієнко.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика