«Шевченко і Сумщина»


В рамках підготовки до 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Н.К. Крупської відбувся День спеціаліста для вчителів української мови і літератури Сумщини, які навчаються в  обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Вчителі ознайомилися з новими бібліотечними послугами: безкоштовним інтернетом, базами даних.

Зацікавило присутніх найстаріше періодичне видання «Більшовицька зброя» (1949р.), в якому надрукована стаття відомого краєзнавця П. Сапухіна про перебування Т. Г. Шевченка на Сумщині («По слідах великого поета»). Ілюстрований художньо-літературний журнал «Искры» (С.-Петербург), про святкування 100-літнього ювілею Великого Кобзаря.

Вчителі мали змогу переглянути «Кобзарі» різних років видань, які зберігаються в фондах Сумської обласної бібліотеки, книгою І. Корнющенка «Осяйний вінок Кобзареві» (2013р.).

Ю. П’ятаченко, старший викладач Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти познайомив з унікальним виданням Т. Шевченка 1930р., за редакцією нашого земляка Р. Шевченка.

Серед учителів присутня Світлана Яковенко, твори якої були надруковані на сторінках «Роменщина літературна» та роменському альманасі «Відродження Роменщини» («Ромен»). Аудиторія з щемливим трепетом прослухала одну із новел, написаних авторкою «Калина».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика