«МЕНІ БОЛИТЬ ЗА ДОЛЮ УКРАЇНИ…»


До 65-річчя від дня народження Анатолія Луговського

13 червня свій 65-річний ювілей святкує Анатолій Луговський – поет, журналіст, краєзнавець, член Національних спілок письменників і журналістів України. З нагоди ювілею літератора у відділі краєзнавчої літератури і бібліографії Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки організована книжкова виставка «Мені болить за долю України».
Як автора численних книг поезій, Анатолія Васильовича знають і шанують не лише на рідній Путивльщині, але й далеко за її межами.
Талант Луговського-краєзнавця невичерпний. Результатом краєзнавчо-дослідницької роботи цілий ряд грунтовних історико-краєзнавчих видань, присвячених древньому Путивлю, пам’ятникам історії й архітектури. За книги, які відтворюють далеке минуле і сучасне відродження православних святинь – Молченського і  Софроніївського монастирів, нагороджений Українською Православною церквою Орденом Петра Могили. Як журналіст – 14 років був редактором громадсько-політичної газети «Путивльські відомості», очолював Путивльський краєзнавчий музей.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Літні розваги в бібліотеці

Творча зустріч

Пам’яті письменника Юрія Царика